Wat is een Airconditioning?

wat-is-airconditie1
wat-is-airconditie

Wat is een Airconditioning?

Een airconditioning of airco koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Verder zorgt het ook voor het ontvochtigen en het filteren van de lucht. Dit samen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Tegenwoordig is een airconditioning zo zuinig, dat het een alternatief voor de CV-installatie is. Een airconditioning kan voor veel verschillende doelen worden gebruikt, zoals een slaapkamer, een winkel of een compleet ziekenhuis. Bij Cooleairco zijn we thuis in alle expertises op het gebied van klimaatbeheersing en kunnen we voor elke toepassing een oplossing op maat ontwerpen. Vanuit een duidelijke klantbehoefte hebben wij ons de laatste jaren toegespitst op mobiele airco’s, aangezien deze voor een ieder bereikbaar zijn tegenwoordig.

“ In tegenstelling tot veel mensen nog steeds denken dat een airco voor koeling is, kunt u met een mobiele airco of moderne airconditioning tegenwoordig zowel comfortabel koelen én verwarmen ”

Technische werking airconditioning
Een vloeibaar koudemiddel wordt door een expansieventiel geëxpandeerd/verruimt. Het geëxpandeerde nog vloeibare koudemiddel onttrekt warmte uit de lucht en wordt gasvormig. Een compressor comprimeert het gasvormige koudemiddel naar hoge druk, waarna de warmte in het koudemiddel wordt afgegeven aan de omgeving en het gasvormige koudemiddel weer vloeibaar wordt in de condensor.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *